Skip to content Skip to footer

Standaard template of op maat gemaakte website?

Help! Ik wil een nieuwe website. Kan ik het beste kiezen voor een standaard template of voor een op maat gemaakt ontwerp?

Bovenstaande vraag kun je het beste zelf beantwoorden en hangt af van je doelstellingen. We geven je graag een aantal handvatten bij het maken van je keuze.

Als je een website wil maken waarop alleen de contactgegevens van je bedrijf staan, of het is puur een hobby om wat blogs en foto’s op het internet te zetten, dan voldoet een standaard geleverd template vermoedelijk wel. Het is wat stijfjes en waarschijnlijk niet heel erg onderscheidend. Grote kans dat duizenden anderen dit template ook hebben gekozen voor hun pagina. Maar je hebt in ieder geval wel een website in de lucht en je betaald er in de meeste gevallen nog geen honderd euro voor.

Onderscheiden

Wie zich graag wil onderscheiden van de rest én een professionele uitstraling wil hebben op internet, zal vrijwel zeker kiezen voor een op maat gemaakte website. Het is immers een belangrijke manier om het bedrijf in de spotlights te zetten. Potentiële klanten kunnen je via internet vinden. En ook mensen die bijvoorbeeld via mond tot mond reclame interesse krijgen in je bedrijf, zullen online op zoek gaan naar jouw bedrijf. Dan moet het een waar visitekaartje zijn, toch?!

Verschillen

Om je verder te helpen nog een aantal verschillen tussen de standaard- en maatwerkwebsites:

  • Alles is mogelijk bij een op maat gemaakte website. Bij standaard templates zit je vast aan de mogelijkheden die een ontwerper heeft voorzien. Wil je dat mensen op een contactformulier extra gegevens kunnen invullen? Dan kan dat vermoedelijk niet, of je moet bijbetalen. Wil je een routeplanner, maar zit die niet in het gekozen template… Dan heb je pech. Je wordt kortom beperkt in de opzet van je website.
  • Een op maat gemaakte website kan worden gemaakt in je eigen huisstijl. Je hoeft niet te kiezen uit 50 templates die er allemaal een beetje op lijken, maar het eigenlijk net niet zijn. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, misschien kom jij tussen de templates wel exact tegen wat je zoekt.
  • Je bent voor de ontwerper van een op maat gemaakte website (meestal) geen nummer. Het is geen massaproduct, maar hij gaat echt kijken hoe hij een product kan maken dat precies aan jouw wensen voldoet. Bij bedrijven die template websites maken, ben je een van de vele vaak anonieme klanten. Persoonlijke aandacht voor jouw eisen en wensen hoef je niet te verwachten.

Wil jij meer weten over onze op maat gemaakte websites? Kijk dan eens in het portfolio van FlexiMedia. Misschien levert het je inspiratie op voor jouw (nieuwe) website.
We maken graag kennis met je!