Skip to content Skip to footer

‘Als je met Word kunt werken, kun je ook overweg met WordPress’

‘Goedemorgen, ik heb een dringende vraag voor de beheerder van mijn website. Er staat een fout op, dus die moet zo snel mogelijk worden aangepast. Zou je mij met hem kunnen doorverbinden? Hij is vandaag niet bereikbaar? Kunt u anders in zijn agenda kijken? Hij is vandaag vrij en morgen begint hij pas om 12.00 uur?! En er is niemand anders die het kan aanpassen?’

Hopelijk is het bovenstaande je nog nooit overkomen. Het is misschien ook een beetje overdreven. In de meeste gevallen zal een websitebeheerder adequaat kunnen ingrijpen als er een fout in de website is geslopen en er iets moet worden aangepast. Zelfs dan kan het echter een behoorlijke ergernis zijn als je de beheerder moet bellen of mailen dat er iets moet worden aangepast. Vooral in dringende gevallen is het toch erg onhandig als je de voicemail van je contactpersoon te pakken krijgt.

Zelf of laten doen?
Ben je van plan om een nieuwe website te laten bouwen voor je bedrijf, dan is het handig om in ieder geval even goed na te denken wat voor jou het handigste is. Als je zelf de inhoud kunt aanpassen, dan ben je van niemand afhankelijk. Besteed je het uit, dan moet je elke keer weer contact zoeken met iemand anders.

Voor ondernemers die ervoor kiezen om het beheren van hun website uit te besteden, is het gemakkelijk. Ze kunnen de tekst, foto’s en filmpjes doorsturen en hebben er verder geen omkijken meer naar. Hoe de ‘back-office’ van de website er uitziet, hoeven zij niet te weten.

CMS
Wie ervoor kiest om zelf aanpassingen te doen, zal zich wel met het content management systeem (CMS) bezig moeten houden. Voor je daarvoor kiest, wil je natuurlijk eerst weten of dat moeilijk is. Als we WordPress gebruiken, een van de bekendste systemen, valt dat voor veel mensen reuze mee.

Om het simpel te houden: Als je met Word kunt werken, dan kun je vrijwel zeker ook met WordPress overweg. Met dit programma kun je binnen een handomdraai teksten aanpassen, foto’s en video’s toevoegen en bijvoorbeeld menu wijzigingen doorvoeren.

Wil je meer weten over het gebruik van WordPress, neem dan contact op met FlexiMedia. Stel gerust een vraag.