FlexiMedia zorgt voor betere zoekresultaten online

Een prachtige website die niet gevonden wordt, is helaas niks waard. Je kunt natuurlijk de link naar je website op je visitekaartje zetten en die aan zoveel mogelijk mensen geven, maar daarmee bereik je lang niet zoveel mensen als met SEO (Search Engine Optimization). Als je echt je doelgroep met je website wil bereiken, moet je dus zorgen dat die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Het zorgen voor een goed vindbaarheid van je website is essentieel. Maar waarom dan? Wat levert SEO op?

1. Meer bezoek op je website.
In eerste instantie levert zoekmachine optimalisatie meer bezoek op je website op. Je komt hoger in de ranking van onder andere Google en potentiële klanten zullen je website daardoor vaker onder ogen krijgen en doorklikken.

2. Meer leads (verkoop van producten of diensten).
Alleen meer bezoekers op je website is niet het doel, maar wel de eerste stap. Als je meer bezoek hebt op je website is de kans groter dat mensen je producten of diensten afnemen.

Hoe maken we jouw website beter vindbaar?

Het optimaliseren van een website of webshop is maatwerk. We lopen een aantal stappen met je door om tot een maximaal resultaat te komen binnen jouw budget.

 1. We maken een analyse van de prestaties van je huidige website of we maken een analyse van wat een bedrijf wilt bereiken en hoe. We kijken daarbij door de bril van de klant. Welke zoekwoorden gebruikt een klant om jouw producten of diensten te vinden? Jij bent de professional, je kent alle vaktermen, maar de klant kent die vermoedelijk niet!
 2. Na die analyse, zowel voor nieuwe als bestaande websites/webshops maken we een overzicht. Dan bespreken we die analyse met jou en gaan we kijken waar we die website/webshop kunnen verbeteren.
 3. We voeren de eerste grote, structurele veranderingen door. Deze aanpassingen zorgen vaak al voor flinke verbeteringen in de vindbaarheid.
 4. We monitoren de veranderingen en checken wat dit extra heeft opgeleverd.
 5. We evalueren de resultaten met de klant. Op basis daarvan kan één van de volgende processen worden ingezet:
  – 5a. Je bent tevreden met de eerste resultaten. Over een paar maanden kijken we verder. Let wel dat zoekmachine optimalisatie in onze optiek een doorgaand proces is.
  – 5b. We zetten de puntjes op de i en gaan ons richten op de details. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de snelheid van je website. Dat is belangrijk, omdat Google minpunten geeft voor een trage website en dat resulteert in een lagere ranking. Een paar minpunten kan al snel betekenen dat je niet op plek 5 in de zoekresultaten staat, maar op plek 10 of 15. Een groot verschil!
 6. Zoals aangegeven bij stap 5a, is het optimaliseren van een website of webshop een doorgaand proces. Je moet blijven verfijnen en optimaliseren. Daarvoor hebben we twee mogelijkheden:
  – 6a. We kunnen werknemers trainen en ze de tools geven om zelf te optimaliseren.
  – 6b. Het bijhouden van je website kan ook door ons worden gedaan. Dan zorgen we maandelijks voor optimalisatie. Daarmee voorkomen we dat het werk van daarvoor teniet wordt gedaan en je langzaam weer wegzakt in de zoekmachines.

Voor goede SEO is betrokkenheid nodig. Wij hebben de kennis over SEO, maar jij weet natuurlijk heel goed waar je op gevonden wilt worden. Het maken van een optimale website is dus samenspel.

Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie? Neem dan direct contact met ons op!